Nyt puhutaan näin viisaita:

"Samalla hän totesi, että pitkistä lainoista pitäisi maksaa enemmän kuin lyhyistä. Muissa pankeissa ymmärretään Nuuttilan ajatuksia.

– Kyllä riskin pitäisi heijastua hintaan. Jälleenrahoitusriski on oikeasti pitkässä lainassa korkeampi kuin lyhyessä, sanoo Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Inha.

Tapiola Pankin toimitusjohtaja Harri Lauslahti toteaa, että pankit ovat olleet ylihöveleitä ja myöntäneet lainoja liian halvalla. Tämä näkyy nyt luottotappioiden kasvuna."

Koittakaa ny pankissa(kin) laskea mikä on kannattavaa ja mikä ei! Marginaalit senkun pompsahtaa ykspuolisesti. Ja jos (luoja paratkoon) haluat vaihtaa 12kk euriborin 3kk vastaavaan, niin itsepähän siitä maksat. Koko erotuksen. Kansalainen ei voi voittaa. Paitsi lotossa. Eikä aikuisten oikeasti edes siellä. Kokeilin.

Eikä siinä kaikki. Asuntolainojen kilpailutus on suomalaisten epäsuosiossa, kuulema. Ehkä se on liian "hankalaa" tai muuten vaan "ei jaksa". Kieltämättä paperisota lainakilpailutuksessa on melkoinen, vaikkakin pankintädit ja -sedät sen pääosin hoitavat, mutta kuka sitä nyt euroistaan niin paljon piittaisi, että viitsisi tai jaksaisi...

Pikavipin ottaminen onneksi on melkoisen helppoa, vuosikorot huimat, mutta harvahan se pikavippiä kai vuodeksi ottaa? Vertaillahan niitä toki kannattaisi, mutta halvin ei aina välttämättä ole paras...