Tämän päivän Uusi Suomi otsikoi, että lainan kilpailuttaminen muuttuu ensi vuoden alusta entistä helpommaksi, kun uusi EU-direktiivi astuu Suomessa voimaan. 

Lehden artikkeli kertoo, että "kulutusluottoja koskeva direktiivi velvoittaisi pankit, rahoitus- ja pienlainayhtiöt antamaan asiakkaalle tarkat tiedot luotosta ennen sopimuksen tekoa. Tiedot on annettava niin sanotulla vakiotietolomakkeella täsmälleen samassa muodossa luotonantajasta riippumatta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakas saa ennen sopimuksen allekirjoittamista asiakirjan, jossa on eritelty muun muassa luoton kokonaismäärä. "

Itseäni jää tekstin luettuani ihmetyttämään, että kuinka moni on ottanut lainaa tietämättä mitä ottaa ja mitä tekee? Minä olen ainakin niin nuuka ja tarkka rahoistani, että tutkin kyllä tarkkaan kulut ja korot ennenkuin nimeäni paperiin pistäisin - tai pikavipin ottaisin! Sen verran pitäisi jokaisen olla kiinnostunut omista rahoistaan, ettei ihan umpimähkään päätöksiä tuollaisista asioista tee. Se on tietysti eri asia, jos yritetään salata tai vääristellä joitain lainaan liittyviä kustannuksia, sehän ei missään nimessä ole pelin henki!

Niin, lisätään se nyt vielä, että tuon tiedon mukaan lain ulkopuolelle voidaan rajata alle 200 ja yli 75 000 euron lainat. Tuohan tarkoittaa tietysti sitä, että pikavippien osalta mikään muu ei muutu, paitsi lainasummat putoavat alle 200 euron...eikö niin? Ja asuntolainat jo nykypäivänä taitavatkin mennä reilusti yli 75 000 ? Aika näyttää, tämänkin.