Pikavipit on tänään taas päässyt otsikoihin, nyt on aiheena tietty se markkinaoikeuden päätös, jonka mukaisia säännöksiä pitäisi nyt sitten kaiketi yritysten noudattaa. Tämähän tarkoittaisi sitä ettei yöllä saisi vippiä tilille eikä vippaamisesta saisi tehdä niin helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Anja Peltosen vertauskuva pikavipin helppoudesta on mun mielestä aika hyvä:

"- Ei se ole niin kätevää, että vain lähetän tekstiviestin sinne ja sieltä lähetetään toinen tänne ja sitten vielä kerran yksi sinne, ja sitten rahat olisivatkin jo tilillä. Parin bussipysäkin välillä ei pitäisi onnistua vippiä saamaan"

Siis se on selvää, että on hyvä saada tähänkin systeemiin yhteiset pelisäännöt ja ihan oikeasti sellaiset firmat pois markkinoilta, joilla ei ole aikomustakaan lainata rahaa vaan kerätä pelkkiä tekstarirahoja. Mutta mä olen itse ottanut muutaman pikavipin sattuneesta syystä ja ihmettelen ihan oikeasti, että miksi vippaamisesta pitäisi tehdä niin pirun vaikeata?? Jos sä tarvit pikaisesti pikavipin niin miksi siihen pitäisi käyttää tunti tolkulla aikaa? Joskus nää jutut on vaan aika vaikeita ymmärtää, meitä kuluttajia pidetään Suomessa melko aivottomina otuksina. Tai ehkä me sitten ollaankin Päättämätön.