Suomi on rehellinen kansa. EEEEEEEEEeeeeeiku se onkin niin last season! Suomi EI ole rehellinen kansa. Harmaalla alueella kuljetaan muillakin genreillä kuin suksi/sauva -rintamalla.

Kato se on tämä kotitalousvähennys, joka tänään puhututtaa (hauska sana!) kauppalehden verkossa. Ihmiset on luovia ainakin silloin, kun sillä voi tehdä vähän ylimääräistä pätäkkää. Nythän on mahdollista saada kotitalousvähennystä 3000 €/vuosi/hlö. Perheessä voi parhaimmillaan (remontin osuessa vuodenvaihteeseen) saada 12.000 € verohyödyn (kaksi verovelvollista, a´3000 €, kahdelle vuodelle). Ei muuten mikään ihan pikkusumma.

Noh. Jos remppa ei sitten ihan tulisikaan töiden osalta maksamaan tuota maksimivähennyssummaa, niin mitenkä sitä sitten saisi puristettua edusta kaiken hyödyn irti? Aivan! "Etsävois kirjottaa noita lauteita jotenki muuten..vaikka työajaksi?" Kuinkahan moni pienyrittäjä lähtee moiseen "pieneen viilaukseen" mukaan?

Ruotsissa homma on hoidettu niin, että kaikesta remonttityöstä on määritelty prosenttiosuus tehdylle työlle suhteessa koko summaan. Näin voidaan haarukoida uskottavat kustannukset. Ja verottajakin on tyytyväinen.

Näitä kotitalousvähennyksiä odotellessa menen selälleni maata, syljen kattoon ja naputtelen pikavippiä. Ettei totuus unohtuisi.